Kategorier
Golv

Golvslipning i Göteborg – för ett ljusare golv

Ett parkettgolv kan förvandlas på olika sätt genom att slipas. Märken tas bort men även färgen kan ändras. Låt en firma som kan golvslipning utföra arbetet.

Den villa du köpt har vackra golv med fiskbensparkett och massivt trä. Men förmodligen skulle de bli ännu vackrare om de blev slipade. När du synat golven har du märkt att det finns flera stavar som är skadade av både vassa klackar och hårda slag. På några ställen vid radiatorer finns även mindre vattenskador.

Den tidigare ägaren till villan har placerat ut mattor på parkettgolven, vilket gör att golvet fått färgskiftningar. Genomgående är golven lite för mörka enligt familjens smak. Ni har möbler i ljusa färger och ni vill ha ljusa golv. Det borde gå att slipa golven och samtidigt behandla dem så att de får en ljus lyster, tänker du.

Golvslipning i Göteborg – golvslipare på plats

Du kontaktar en firma som utför golvslipning i Göteborg. En golvslipare kommer på besök och ni inspekterar golven. Märken och färgskiftningar kan slipas bort. Några stavar i parketten är spruckna, men de kan bytas. Och efter att golven har slipats kan de behandlas med lut så att de får den ljusa färg som familjen önskar.

Du får en offert med pris på golvslipning. Du måste göra vissa förberedelser före slipningen. Några spikar i parketten sticker upp. Du slår ner dem med en hammare. Rummet som ska slipas måste tömmas på möbler. Men du behöver inte bekymra dig för att villan ska fyllas med slipdamm. Dammet sugs upp automatisk.